KİREMİT ÇATI

KİREMİT ÇATI

Kiremit çatı günümüzün en popüler çatı sistemlerinin başında gelir. İnsanlık tarihinin başından beri kil kullanımının keşfedilmesiyle birlikte, killerin belirli karışımlar ile harmanlanarak kurutulmasından sonra ortaya çıkan malzemeye verilen isimdir kiremit.

Kiremit Çatı Aktarma ve Tamiri İşleri:

Kiremit çatılar  üzeri kiremitle kaplı genellikle ahşap karkas ve döşemeye sahip çatılar dır. Bazı bölgelerde bu bilgiler değişebilmektedir. Ege bölgesi veya İç Anadolu bölgesinde Kiremit Çatıların alt kısımları betonarme dır.

Betonarma üzerine 5*5 veya 5*10 çıtalar veya zemin uygunluğuna özel ahşap biçilerek betonarma üzerine uygulama yapılır. Bu ahşapların genelde kiremit boyutlarına göre uygulama alanları  değişmektedir.  Uyguluma yapılmadan önce betonarma alanının üst katmanına zifli izolasyon veya kristalize yada membran uygulaması yapılır. Daha sonrasında ahşap veya kerestelerin üzerine kiremit döşemesi uygulanır. Bu genelde yapılan bir kremit çatı sistemi değildir. Bölgeye göre değişiklik gösterilmektedir.

Kiremit Çatı yaptırırken veya tadilat yaptırmaya karar verirken nelere dikkat etmeliyiz. Ne gibi önlemler almalıyız. Elimizden geldiğince sizlere bunu yazmaya çalışacağız. Umarım çatı tadilatı öncesinde size faydalı bilgiler sağlamış oluruz. Biz korkmaz çatı olarak 2006’yılından günümüze bir çok şahıs / bireysel ve kurumsal şirketlere hizmet sunduk sunmaya devam etmekteyiz. Kiremit çatı çok eski yıllardan beri kullanıldığı için zaman içerisinde bir sürü değişime uğramıştır. Bunlardan en önemlisi artık karışımlarından sonra su geçirmeme özelliğine sahip olmasıdır. Bunun yanı sıra renk ve kiremit kesim biçimiyle binanıza estetik bir görünüm kazandırmaktadır.

Yapım maliyeti ve uygulanabilir olması sebebiyle cebinize de faydalı olacaktır. Kiremit çatı aynı zamanda yıpranma ve oluşacak diğer problemler göz önüne alındığında anında yapılacak iyileştirmeler ile kısa zamanda sorunu giderip çözüme ulaştırabileceği bir çatı çeşidi dir. Türkiye standartların da bir çok bina kiremit çatı çeşidini kullanmaktadır. Kiremit çatı binanıza veya konutunuza estetik görünüm sağlar.  Kiremit çatı uzun ömürlüdür doğaldır sağlığınıza zarar vermez. Uzun yıllarca çatınıza estetik görünüm sağlar ve konutunuza değer katar. Çevrecidir.

Kiremit Çatı Uygulaması : Kiremit çatı uygulamasının yapılması her yerde ve her alanda aynı değildir. Farklı coğrafyaların etkili olduğu bölgelerde uygulama yapımında değişiklikler gözlenmektedir. Öncelikle yaşadığınız yerin konumuna göre çatı uygulamasını yaptırmanız gerektiğini unutmayınız. Binanın üst kısımına çatı için gerekli iskelet sistem kurulduktan sonra çatının yapımı gerçekleşir. Çelik veya ahşap olarak 2 iskelet çeşidi vardır. Kiremit çatı bu iki iskelet sistemine göre farklı kurulur.

Ahşap iskelette kurulan 5e10 ahşapların üstlerine gelecek OSB materyalleri ile çatı kendi görünümüne kavuşur. Gerekli izalasyon malzeleri eklenir. Hava ve su geçirmemesi için özel perdeler çekilir. Daha sonrasın da kiremit çatı döşenmeye başlar. Çelik iskeletin kullanılma sebeplerinden biri ise ahşap çatı sisteminde meydana gelen bazı sorunlardır. Ahşap iskelette bazen kırılmalar veya seneye göre yıpranmalar meydana gelmektedir. Bu yüzden çelik iskelet uygulaması son zamanlarda daha popüler duruma gelmiştir.

Hava koşullarına göre çelik konstrüksiyonlar daha dik veya normal çatı biçiminde birbirlerine kaynaklarla eklenir ve kiremitler yapılacak çalışmalar sonrasında çatı iskeletine düzenli bir sıra ile dizilir ve çatının yapım aşaması tamamlanır. Kiremit çatı uygulaması bölge veya projeye göre değişiklik göstermektedir. İskeletin ahşap veya çelik olması durumunda farklı uygulama seçenekleri mevcuttur. Ahşap Çatı İskeleti olması durumunda biçilmiş kereste 10 ila 15 cm arasında genişliği ile veya 5*10cm  diğer ismi ile beşon üzerine 5*5  5cm ‘lik çiviler ile montaj edilerek 5*5’lik çıtaların üzerine veya beşon ahşapları üzerine 3m2 yer kaplayan 1 veya 2 cm arasında değişen kalınlığı ile cilalı veya cilasız OSB Levha montajı yapılarak OSB Levha üstüne kiremit döşemesi yapılabilir.  Biz korkmaz çatı firması olarak yaptığımız kiremit çatı uygulamalarındaki projelerin en yoğun olarak beşon üzeri  biçilmiş tahta üzerine istenilen özelikteki kiremit ürünleri uygulaması yapılmaktadır.

Kiremit Çatı Uygulaması yapılmadan önce ahşap karkas üzerine biçilmiş tahtalar döşenir ve bu döşenmiş tahtaların üzerine kiremit altı çuval şilte veya 3mm kalınlığında mebran serilerek kiremitlerin serilme işlemi uygulanabilir.  Kiremit Çatı Mahya alanları altına onduline ondibant veya mahya altı harç uygulaması yapılarak mahyalar yerleştirilir. Varsa bacaların etrafı yine baça altı mahya ve baca bandı ile çevrelenmeli ve izole edilmelidir.

Kiremit Çatı Sistemi Nasıl Olmalıdır?

Kiremit çatı sistemimizin var olan bir binamızın çatısını sıfırdan yaptırmak istediğimiz bir çatı sistemi olduğunu düşünerek bilgilendirmek istiyoruz. Binamızın çatısında eğer kiremit yer alacaksa şunları göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Kiremidin tanesi kaç kilogram eni uzunluğu bütün hesaplamaları en iyi şekilde yapılmalı ve çatı levhasının üzerine uygulama yapılmalıdır. Bu uygulama işlemini yapmadan önce kiremitlerin hesaplamasını yapmalıyız. Her fabrikanın ürettiği kiremit ölçüleri ve gramajları farklılıklar gösterebilmektedir.

Hesaplamaları yaptıktan sonra Uygulama alanımızda eğer elimizde bir proje varsa bu projede kullanılacak malzemelerin cinsleri, ebatları, neyin nerede olacağına dair geniş kapsamlı mimar tarafından onaylanmış projeyle her şey daha kolay ve daha pratik olabilir. Bu durum detay gerektiren çatılar için söylenemez. Elimizde bir çatı karkası yapmak için projemiz yoksa yapılması gereken ilk iş çatımızın ölçülerini alıp ne tip çatı modeli olması gerektiğini belirlememiz dir. Bireysel binalar için kullanılan en yoğun çatı tipleri ve modelleri alt kısımda yer almaktadır.


Garantili Su ve Isı Yalıtımı Hizmeti

%100 Müşteri Memnuniyeti