Endüstriyel Mutfak Yalıtımı

10/12/2020

Endüstriyel mutfak ekipmanları sektörü içerisinde yer alan; ekmek, pasta, pizza, poğaça üretiminde kullanılan endüstriyel mutfak fırınları ile birlikte yine bu sektörde kullanılan pişirme üniteleri, tost makineleri, kuzineler ve ocaklar kesin olarak ısı izolasyonu yapılması önem arzeden mutfak ekipmanlarıdır. Fırın içerisindeki pişirme sıcaklığının homojen bir şekilde dağılımı, pişirme katları arasında ısı geçişlerinin (ısı aktarımı) en minimum seviyede olması, fırın elektrik ve elektronik aksamları ile dijital otomasyona sahip gösterge ve panellerin yüksek sıcaklıktan korunması, son olarak da elektrik tüketimi noktasında daha az tüketim ile enerji verimliliği sağlanıyor olması endüstriyel mutfak yalıtımı olarak konu değerlendirildiğinde oldukça büyük öneme sahiptir.

Endüstriyel Mutfak Isı Yalıtım Ürünleri

Endüstriyel mutfak ekipmanları’nda genel olarak kullanılmakta olan izolasyon malzemeleri :

  • Taş yünü fırın levhası,
  • Taş yünü fırın şiltesi,
  • Taş yünü orwool,
  • Taş yünü dökme,
  • Seramik yünü ya da seramik battaniye olarak adlandırdığımız yüksek sıcaklık dayanımlı endüstriyel amaçlı refrakter malzemeler.

Endüstriyel Mutfak Isı Yalıtım Ürünleri Özellikleri

Taşyünü sanayi plakaları ısıl iletkenlik katsayıları göz önünde bulundurulduğunda endüstriyel mutfak yalıtımında kolaylıkla kullanılabilecek A1 sınıfı yanmaz izolasyon malzemesi kategorisinde yer alan yalıtım ürünleridir. Buradaki dikkat edilmesi gereken püf noktası, endüstriyel mutfak yalıtımı sözkonusu ise doğru yoğunluk ve doğru kalınlıkta taşyünü sanayi plakaları’nın kullanılmasıdır. Aksi durumlarda bu ekipmanların çalışma terminolojisi ve pişirme aşamasında çıktıkları maksimum sıcaklık seviyelerindeki bir takım teknik ve teorik detaylar nedeniyle izolasyon uygulamasında başarısızlık yaşanacaktır. Bu bilgiler önemli firmaların üretim aşamasında yaptıkları arge çalışmaları ile tespit edilmiştir.

Seramik yünü şilte ürün de kolaylıkla endüstriyel mutfak ekipmanları’nda halihazırda kullanılmakta olan endüstriyel yalıtım malzemeleridir. İçerisinde kanserojen bağlayıcı olmaması sebebiyle son zamanlarda sektörde yer alan firmalar tarafından yoğun şekilde kullanılmaya başlanmıştır. 1260°C gibi yüksek sıcaklıklara ve termal şoklara son derece dayanıklı bir yapısı olduğu için yüksek absorbe etme gücüne sahip özel bir yalıtım ürünüdür.

Endüstriyel Mutfak Isı Yalıtım Ürünleri Faydaları

Biosoluble seramik yünü ürünler insan sağlığına zararlı madde içermez. Yüksek kalitede kalsiyum, magnezyum ve silika maddelerinin karıştırılması sonucu üretilen bir izolasyon battaniyesidir. Çevre dostu olarak da değerlendirebileceğimiz ürün solunması halinde tehlike oluşturmaz. Bu özellikleri nedeniyle son yıllarda oldukça tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Endüstriyel mutfak  yalıtımında kullanılan bu seramik yünü ürünler, enerji verimliliği ve yalıtım niteliği üstün prosesler oluşturması bakımından ayrıcalıklı izolasyon ürünleridir.

YENER izolasyon su yalıtımında, kendi bünyesinde geliştirdiği tekniklerle, teknolojinin getirdiği malzeme, ekipman ve yeniliklerinden faydalanarak, yapılarınızda su yalıtımı sağlamakta ve uygulamalarına sözleşmeli olarak garanti vermektedir.